Το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκέμβρη οι κρατικοί δολοφόνοι περιπολούσαν σε κεντρικό δρόμο των Εξαρχείων, όταν δέχτηκαν λεκτικούς διαπληκτισμούς από τον κόσμο. Αμέσως ο μπάτσος έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε εν ψυχρώ ένα παιδί 16 χρονών, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες διακομίστηκε νεκρός στον Ευαγγελισμό.

Αμέσως μετά το κέντρο της Αθήνας κατακλύστηκε από μπάτσους και κλούβες, ενώ ο κόσμος συγκεντρώθηκε στον Ευαγγελισμό όπου απώθησε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα τα ΜΑΤ έκαναν επίθεση στην Τσαμαδού με αποτέλεσμα μία σύλληψη, ενώ κόσμος από όλη την Αθήνα κατευθύνεται για συνέλευση στο Πολυτεχνείο. Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις [Ηράκλειο Κρήτης | Θεσσαλονίκη].

Αργότερα το βράδυ συγκρούσεις γίνονται έξω από το Πολυτεχνείο, καθώς και αυθόρμητη πορεία στην Αθήνα που χτυπήθηκε από τα ΜΑΤ ενώ εχούν καταληφθεί επίσης η ΑΣΟΕΕ και την Νομική. Ταυτόχρονα γενικεύονται οι συγκρούσεις στην Ερμού και έγινε επίθεση στο ΑΤ Ακροπόλεως. Τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι συγκρούσεις εξαπλώθηκαν και στο Πάντειο.

Πορείες - συγκρούσεις - διαμαρτυρίες, έγιναν την ίδια ώρα σε όλη σχεδόν τη χώρα: Ηράκλειο [Φώτο] | Μυτιλήνη | Θεσσαλονίκη | Γιάννενα | Κομοτηνή | Ξανθη | Σέρρες | Χανιά | Σπάρτη | Αλεξανδρούπολη | Βόλο |


Τα σύγχρονα Τάγματα Ασφαλείας μας δολοφονούν

"Η Δημοκρατία τους δολοφονεί, μέσα σε ένα κλίμα γενικευμένης φτώχειας, ελέγχου, καταστολής και εκμετάλλευσης.

Η κρατική βία ένστολη αυτή τη φορά πυροβολεί και σκοτώνει.
Ένα μικρό παιδί, έναν νεαρό, από αυτούς που τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της μίζας και της διαφθοράς αποκαλούν αλήτες.

Μια σφαίρα που βρίσκει τη δημοκρατία τους στο πιο ευαίσθητο σημείο και της χαρίζει το θάνατο.
Πάντα και παντού οι σφαίρες των δολοφόνων της αστυνομίας είχαν αυτή την δυνατότητα, να σκοτώνουν περισσότερα από αυτά που αρχικά πυροβολούσαν.

Ένα ολόκληρο σύστημα κρατικής και ιδιωτικής διαφθοράς, από δικαστές, αστυνόμους, πολιτικούς-βουλευτές, επενδυτές και τραπεζίτες, παπάδες και αστυνόμους. Με το μεγαλύτερο μέρος του λαού να βρίσκεται σε βαθύ και μόνιμο λήθαργο, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς ίχνος τσίπας, να χάφτει τις αηδίες που του προσφέρουν.

Σήμερα αυτός ο λαός θα κληθεί να αποδείξει την εμπιστοσύνη του σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα και να αποδεχθεί μία ακόμη θυσία, αυτή τη φορά ενός νεαρότατου μέλους, ενός παιδιού, ενός δολοφονημένου παιδιού.

Η κρατική βία πιο έντονη από ποτέ ελέγχει, παρακολουθεί, εξοπλίζεται, διοικείτε από κυνικούς δολοφόνους, απολαμβάνει ασυλίας, από τους διεφθαρμένους πολιτικούς που προστατεύει και τελικά δολοφονεί.

Η απανθρωπιά και η κτηνωδία ενός ολόκληρου συστήματος διασφαλίζει την ηθική και εξουσιαστική του συγκρότηση στα όπλα των φονιάδων της αστυνομίας.

Δεν θα υπογράψουμε πάνω στο σώμα του νεαρού συντρόφου μας καμία συνθήκη κοινωνικής και ταξικής "ειρήνης"

Ολα συνεχίζονται... "

από .Raδιο κλειδαρότρυπα




ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΤΕΖΑ
ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

"...Μια μωβ σκιά Μαΐου ξάπλωσε στον τόπο. Όσα συνέβησαν στα Εξάρχεια και στη Νομική Σχολή. Και στην οδό Σκουφά και Σόλωνος, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους, ενόχλησαν τους Έλληνες πολίτες και αγανάκτησαν τον Τύπο ολόκληρο. Γιατί δεν τους εξολοθρεύουν και δεν τους σπάνε το κεφάλι. Γιατί δεν ρίχνουν δακρυγόνα. Και η Σύγκλητος και οι φοιτητές όλων των παρατάξεων, όλοι αγανακτισμένοι με τα τριάντα - εκατό παιδιά που δεν το βάζουν κάτω, δεν εννοούνε να παραδεχτούν πως η όποια ελευθερία ανήκει μόνο στους αστυνομικούς και τους ηλικιωμένους. Που δεν μπορούν να αντιληφθούν γιατί καταδιώκονται αδιάκοπα, προπηλακίζονται ατελείωτα και συνεχώς υποχρεούνται να δέχονται εξευτελισμούς. Κι ο προπηλακισμός αρχίζει από τον δάσκαλο, τον επιστάτη του σχολείου, από τον οδηγό και τον εισπράκτορα του λεωφορείου, απ' τον καθηγητή και τον δημόσιο λειτουργό ως τον δημόσιο υπάλληλο, από τους αξιωματικούς κι εκπαιδευτές στο κέντρο κατατάξεως ως τον τυχαίο μοτοσικλετιστή της τροχαίας που θα του ζητήσει άδειες, ταυτότητες και πιστοποιητικά. Ως τον γιατρό του νοσοκομείου που θα τον πάνε σηκωτό, ύστερα από τη γροθιά του οργάνου της τάξεως. Και το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Εξύβριση αρχής - έτσι ονομάζεται η απαίτηση εξηγήσεων. Χειροδικία κατά της αρχής - έτσι είθισται ν' αποκαλείται η ενστικτώδης κίνηση του αμυνόμενου νέου. Και η ιστορία δεν έχει τέλος. Η ανωνυμία και η εισαγγελική αρχή θα του προσφέρει ή μια τραυματική αγανάκτηση ισόβια ή τον επιζητούμενο από την πολιτεία ευνουχισμό του. Αυτή είναι μια καθημερινή πραγματικότητα και δυστυχώς γνησίως ελληνική τα πρόσφατα και τελευταία σαράντα χρόνια - όσα είχα δηλαδή την ευτυχία να ζήσω σαν επώνυμος πολίτης εις τούτον τον ένδοξον κατά τα άλλα τόπον μας.
Μια μωβ σκιά Μαΐου σκέπασε την Αθήνα. Κι όμως δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, μια εφημερίδα ν' αγανακτήσει και να διαμαρτυρηθεί, να καταγγείλει την αλήθεια για αυτό το τρίγωνο του αίσχους. Σκουφά, Μαυρομιχάλη και Ιπποκράτους. Κι άρχισε μια σκόπιμη, ύποπτη κι έντεχνη σύγχυση τριών ασχέτων μεταξύ των περιπτώσεων. Οι νεαροί των Εξαρχείων να παρουσιάζονται ίδιοι με τους αλήτες των γηπέδων, τους επονομαζόμενους χούλιγκανς, και επιπλέον να καλλιεργείται η εντύπωση στην κοινή γνώμη, με στήλες ολόκληρες των θλιβερών εφημερίδων μας, ότι οι νέοι αυτοί, οι αναρχικοί, είναι οι βομβιστές και ίσως οι πιθανοί δράστες των δολοφονιών ή εμπρησμών. Και φυσικά, όταν με το καλό τελειώσει η δίωξη των εκατό, σαράντα ή είκοσι παιδιών και η όλη επιχείρηση στεφθεί μ' «επιτυχία», να πάρει τις διαστάσεις ενός πραγματικού θριάμβου... κατά του εγκλήματος. Την ίδια ώρα που δολοφονούνται εκδότες και οι δολοφόνοι δεν ανευρίσκονται. Δολοφονούνται πολίτες και οι δολοφόνοι δεν αποκαλύπτονται. Πεθαίνουν νέοι από ξυλοδαρμούς και οι δράστες κυκλοφορούν ανενόχλητοι και, τέλος, δεν ...ανακαλύπτονται. Την ίδια ώρα η πολιτεία αγανακτεί διότι υπάρχουν μερικά ζωντανά της κύτταρα που αντιδρούν άτεχνα, ανοργάνωτα, ίσως μ' αφέλεια, σ' όλην αυτή την οργανωμένη κρατική ασχήμια, αντί να βλογάμε τον Θεό που βρίσκονται ακόμη μερικοί που δεν συνήθισαν στην «παρουσία του τέρατος». (...) Κορίτσια κι αγόρια με γυαλιά, έτσι καθώς κοιτάτε με απορία κι αγανάκτηση για ό,τι συμβαίνει γύρω σας, είμαι μαζί σας. Και σας αγαπώ."

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

This entry was posted on Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008 at 22:59 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

13 σχόλια

Ανώνυμος  

File mou ta pragmata den eginan akrivws opws ta les...As min pros8etoume saltses se auto to tragiko gegonos gia na dimiourgisoume klima...

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 6:17 π.μ.
Ανώνυμος  

nai oi mpatsoi einai gourounia kai dolofonooi enw aftoi pou spane periousies einai athwoi.kai oi dio pleures ftene

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:23 π.μ.

file moy ta pragmata eginan etsi opos legonte
kai ta ksero apo atoma poy itan mprosta

an thes esi na akoys tis anakoinoseis ton mpatson akoyse tes

opos kai oti o kyprios ton xtypise i zartiniera

to klima dimioyrgithike apo otan pethane to paidi
kaneis den mporei na dimioyrgisei kanena klima

i orgi kai to misos periseyei ayti tin stigmi
kai gia na sto theso kai allios
to aima kylaei, ekdikisi zitaei

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:10 π.μ.

to spasimo ton vitrinon einai apotesma kapoias orgis apo to thanato enos filoy gia merikoys kai sintrofoy kapion allon

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 9:11 π.μ.
Ανώνυμος  

Δυστυχώς διαβάζω κρίσεις ημιτελείς και δόλιες...Όλοι αποτάσσουν μαφιόζικες εκτελέσεις.Κανείς δεν επιθυμεί ελλιπώς εκπαιδευμένους αστυνομικούς (έστω βύσματα ειδικούς φρουρούς).Είναι όμως προϊόντα της ίδιας καταρρέουσας κοινωνίας με τους νεαρούς (και μη) που πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης για αποπροσανατολισμό απο τα πραγματικά ζητήματα και νομίζουν ότι είναι σύγκρουση με το κατεστημένο να πουλήσουν τσαμπουκά σε ένα δημόσιο υπάλληλο, να κάψουν την περιουσία κάποιου αγνώστου (πολλές φορές δύσμοιρου), να βανδαλίσουν στα (ελεγχόμενα και εκουσίως επιτρεπόμενα να υπάρχουν) Εξάρχεια παρασκευές και σαββατόβραδα...Θέλετε να κάνετε επανάσταση;Βρείτε τρόπο να σκεφτείτε κάτι πρωτότυπο και όχι να πουλάτε νταηλίκια. Διαμορφώστε προσωπικότητα και μην σέρνεστε από το δήθεν πρωτοπόρους.Αποκτήστε αρχές και αρετές και μην ξεγελιέστε ότι αποζητώντας βία γκρεμίζετε αρχές άλλων..Όποιος ζητά βία (είτε από τη μία είτε από την άλλη πλευρά) δεν είναι ειλικρινής ότι θέλει βελτίωση των πραγμάτων.

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:46 π.μ.

EPITELOYS ENA SXOLIO EDO MESA POY THELO NA TO PROSIPOGRAPSO

FILE DEN DIAFONO MAZI SOY ANTITHETA EPAYKSANO KIOLLAS SE OSA LES

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:50 π.μ.

Tσεκαρε το καινουριο μου post πανω στο θεμα και διεδωσε το γιατι ειναι πολυ σοβαρο.Το link ειναι:

http://aftoxthonas.blogspot.com/2008/12/blog-post_7364.html

Μιλαει για το πως προβαλλαν τα μεγαλα καναλια το θεμα το θνατου του 15 χρονου.Ειναι πολυ σημαντικο γιατι η ψευτια πρεπει να καταδικαστει και να γινει γνωστη σε ολους μας.

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 2:19 μ.μ.
Ανώνυμος  

katakritea i praksi tou kolompatsou...alla to ''paixnidi'' pou kanoun merika malakismena me tous mpatsous genika sta eksarxeia gia pio logo?

7 Δεκεμβρίου 2008 στις 11:53 μ.μ.

Για το "παιχνίδι" που κάνουν μερικά "μαλακισμένα" να αναζητήσεις φίλτατε την ιστορία στα πρώτα κεφάλαια της κατάληψης των Εξαρχείων από τα ΜΑΤ γύρω στα μέσα της δεκαετίας του 80.

Να αναρωτηθείς γιατί η πρέζα πουλιέται μπροστά στα μάτια τους και αυτοί δεν κουνάνε το δακτυλάκι τους.

Να αναρωτηθείς γιατί κάθε φορά που γίνεται κάτι, κάποιοι πρωτοστάτες αρχίζουν τις πυρπολήσεις και τις ζημιές και μετά, ω του θαύματος βρίσκονται μέσα στα αστυνομικά μπλοκ και χασκογελάνε.

Να αναρωτηθείς γιατί όλο αυτό το πράγμα κρατάει τόσο χρόνια και με τους τρόπους που παρουσιάζεται το μόνο αποτέλεσμα είναι η ταύτιση του φοιτητικού κινήματος, της πλευράς που ελέγχουν τα κόμματα με τα "μπάχαλα"

Πριν ζητάς επιφανειακές εξηγήσεις, βάλε μερικά ερωτήματα στον εαυτό σου.

ΚΙΚΟ , "έκλεψα" το κείμενο του Χατζιδάκι και το ανέβασα στο ιστολόγιο μου και αν έχω χώρο θα το χρησιμοποιήσω και στην εφημερίδα΄...

Ευχαριστώ, θαυμάσιο μπλογκ έχεις.

8 Δεκεμβρίου 2008 στις 3:45 μ.μ.

@politispittas

ΟΤΙ ΘΕΣ ΤΟ ΠΕΡΝΕΙΣ ΕΛΕΥΤΗΕΡΑ

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΤΠΤ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΟΣΙ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

8 Δεκεμβρίου 2008 στις 7:51 μ.μ.
Ανώνυμος  

apo oti blepo omos file politispittas to paixnidi ginete apo pitsirikia pou pistebo poli sigoura den kseroun gia ayta ta themata pou anafereis,apla isos etsi egklimatistikan kai sinexizoun to paixnidi tous...amoustaka paidia pou den exoun kamia politiki krisi i kai pou stin teliki den kseroun ti tha pei doulebo gia na bgalo lefta. na anafero bebea pos panta iparxoun eksereseis!!!

8 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:03 μ.μ.

@Ανώνυμε

Τα αμούστακα όπως τα λες έχουν κάτι πιο πολύτιμο απο τη δική μου και τη δική σου ενήλικη μυωπία.

Έχουν ένα τυφλό ένστικτο που τα οδηγεί.

Και το ένστικτο είναι τυφλό ακριβώς όπως και η Δικαιοσύνη.

Είναι το τυφλό και οργισμένο ένστικτο, μιας νεολαίας που μπορεί να μην είναι σε θέση να "αναλύσει" αλλά είναι σε απόλυτη θέση να νιώσει. Και αυτό που νιώθει, είναι η απέραντη ανασφάλεια, η ματαιότητα μιας σπουδής που οδηγεί στην ανεργία, η οργή για ένα καθυστερημένο κράτος που δεν παρέχει καν τα προσχηματικά της αξιοπρέπειας. Και μη ρωτάς που το ξέρει αυτό το τελευταίο, το ξέρει από την γιαγιά του και τον παπού του που πάνε στις ουρές του ΙΚΑ από τις 4 το πρωί ή πεθαίνουν στα νοσοκομεία του παρατημένου και σε πλήρη διάλυση Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Έχεις την αστεία εντύπωση αγαπητέ ανώνυμε πως όλα αυτά που συμβαίνουν είναι τυχαία; Ή έχεις προσκυνήσει την τελείως τεχνητή εικόνα που παρουσιάζει το σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ;;;

Για δες πως παρουσιάζουν τα γεγονότα όσοι είναι σε απόσταση που τους επιτρέπει ορθή Κρίση. Από το BBC μέχρι και το Κυπριακό ΡΙΚ.

Η Βία ανήκει ολόκληρη στο Κράτος.

Αυτό την προκαλεί, αυτό την γεννά αυτό την ανάβει΄και την ασκεί.

9 Δεκεμβρίου 2008 στις 4:26 μ.μ.
Ανώνυμος  

Συμφωνώ απόλυτα με τον ανώνυμο που γράφει ελληνικά και όχι με λατινικούς χαρακτήρες.Και για να μην βλέπουμε τα πράγματα μυωπικά,όπως δεν αρέσει στους φοιτητές να τους βαφτίζουν όλους κουκουλοφόρους τα ΜΜΕ,έτσι δεν είναι και όλοι οι μπάτσοι δολοφόνοι.Σίγουρα είναι πολλοί οι μπάτσοι με παραβατική συμπεριφορά και σίγουρα η ηγεσία είναι μπλεγμένη σε ένα σωρό πολιτικά και μη σκάνδαλα μαζί με τα αφεντικά τους,τους πολιτικούς.Μέσα όμως σε αυτούς υπάρχουν και κάποιοι που πολεμούν να βγάλουν το ψωμί τους.Δεν είναι δίκαιο να αποδώσουμε λοιπόν ευθύνες ούτε στο σύνολο της αστυνομίας ούτε όμως στο φοιτητικό και μαθητικό κίνημα.Αυτοί είναι απλά εξιλαστήρια θύματα και πληρώνουν ανευθυνότητες και παραβλέψεις πολιτικής και αστυνομικής ηγεσίας.Οι μπάτσοι είναι απλοί εντολοδόχοι που αυτές τις τρείς μέρες τρώνε ξύλο επειδή οι αργόσχολοι προϊστάμενοι τους,πολιτικοί δεν νοιάζονται να λάβουν μέτρα εκτός αν δούν ότι οι φωτιές και τα επεισόδια φτάνουν στην είσοδο της Βουλής,του Μαξίμου και της Ριγίλλης.Και τότε μόνο και μόνο για να τους ανακατευθύνουν στα μαγαζιά των αθώων πολιτών για να εκδηλώσουν εκεί την οργή τους.
Σαφώς λοιπόν και οι κουκουλοφόροι έσπασαν μαγαζιά,αλλά και οι μπάτσοι δηλητηρίασαν κόσμο με τα χημικά,όμως το χειρότερο είναι ότι ακόμα και όταν ο κόσμος χάνεται οι πολιτικοί χτενίζονται και αρμενίζουν όντας προκλητικοί,από κανάλι σε κανάλι,όλη μέρα,δίχως ντροπή και μετάνοια για την τροπή των πραγμάτων και το θάνατο του μικρού παιδιού.Μία αληθινή συγγνώμη θέλω να ακούσω κυριοι πολιτικοί και όχι άλλα λυπάμαι!

9 Δεκεμβρίου 2008 στις 8:25 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker