«ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ, ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ».

Η εν ψυχρώ δολοφονία, του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ήταν η σπίθα που άναψε την νεολαίστικη και κοινωνική εξέγερση, που εκδηλώνεται στους δρόμους όλης της χώρας.

Αυτό που γίνεται τις τελευταίες μέρες έχει πολύ βαθύτερες αιτίες: τη συστηματική και όχι «μεμονωμένη» παραβατικότητα των εκπροσώπων του κράτους, του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεων, τη διαφθορά, τα σκάνδαλα, την ανεργία, την κερδοφόρα επιχείρηση της εκκλησίας, την καταστολή, την απελπισία που γεννά η φτώχεια, την εμπορευματοποίηση κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, την απουσία οραμάτων για την νεολαία. Και αν αναρωτηθούμε γιατί η αντίδραση ξεσπά με βίαιο τρόπο, βίαια είναι και τα αίτια που την προκαλούν.

Η κυβέρνηση προκειμένου να αναχαιτίσει με κάθε τρόπο το κύμα διαμαρτυρίας που απειλεί να την πνίξει, το αντιμετώπισε με δολοφονική καταστολή και με επιστράτευση όλων των φανερών και αφανών μηχανισμών ασφαλείας, με μαζική τρομοκρατία, με αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές.

Παράλληλα χρησιμοποιήθηκαν οι γνωστές εφεδρείες των τραστ της ενημέρωσης, για την δημιουργία ενός κλίματος καταστροφολογίας-καταστροφολαγνείας-προβοκατορολογίας.

Στην πόλη μας, το όργιο τρομοκρατίας δεν έχει προηγούμενο.

Συνέλαβαν 25 Λαρισαίους από τους οποίους, οι 17 είναι ανήλικοι μαθητές σχολείων της πόλης, οι υπόλοιποι φοιτητές, και νέοι μετανάστες της πόλης.

Κάποιους 16χρονους μεταξύ αυτών και μαθήτριες τους ξυλοκόπησαν άγρια, επιπλέον δεν ειδοποίησαν τους γονείς τους και με διάφορα προσχήματα εμπόδιζαν αυτούς και τους δικηγόρους τους να τους δουν. Και το βασικότερο τους παραπέμπουν όλους με το ίδιο κατηγορητήριο που δεν αποδόθηκε ούτε στην «17Ν» (για κακουργήματα), στηριγμένο στον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται για να καταστείλει ένα κίνημα.

Μερικές από τις εξωφρενικές κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι:

«συμμετοχή σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, ….συγκρότηση δομημένης και με διαρκή δράση ομάδας/εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δεν σχηματίστηκε περιστασιακά αλλά με μόνιμο και σταθερό χαρακτήρα και με υποδομή τέτοιας έκτασης και δυναμικής, που διέθετε ποικίλα τεχνικά μέσα πάσης φύσεως….»

Επιπλέον αυτών οι κατηγορούμενοι, διέπραξαν ακόμη ένα έγκλημα «…απηύθυναν προς τους αστυνομικούς τις φράσεις «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι», προσβάλλοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη τους».

Στη συνέχεια μεθοδευμένα και κατευθυνόμενα ενεργοποιήθηκε κάθε πρόθυμος σύμμαχος.

Από τον Δήμαρχο της πόλης που κάλεσε σε αυτοδικία, αυτός όμως δεν κλήθηκε από κανένα εισαγγελέα για υποκίνηση παράνομων ενεργειών (αυτή είναι η «τυφλή» δικαιοσύνη;).

Από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου που τρομοκράτησε όλους τους εμπόρους, ενώ ήταν γνωστό σε όλους, ότι δεν χτυπήθηκε κανένα μαγαζί.

Από τους αγανακτισμένους πολίτες (ασφαλίτες και ακροδεξιούς) που διέρρεαν μέσα στην πόλη πληροφορίες για κύματα «κακοποιών», που οπλίστηκαν έτοιμοι να λυντσάρουν και απειλούσαν με ανώνυμα τηλεφωνήματα.

Αν τώρα σιωπήσουμε..

μαζί με τους 25 νέους που είναι τα παιδιά μας, οι μαθητές μας, οι συμμαθητές μας, οι συμφοιτητές μας, δικαζόμαστε και καταδικαζόμαστε και εμείς

Καταλαβαίνουμε πως αν σήμερα δεν εναντιωθούμε, αύριο θα είμαστε οι επόμενοι στόχοι, όταν θα διαδηλώνουμε, θα απεργούμε, θα διεκδικούμε.

Γιαυτό:

Ø Καταγγέλλουμε τις αθρόες συλλήψεις νέων και τις προσαγωγές.

Ø Καταγγέλλουμε την ενεργοποίηση του αντιτρομοκρατικού νόμου (τρομο-νόμου)

Ø Καταγγέλλουμε το κλίμα αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας που επικρατεί στην πόλη

Απαιτούμε:

Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες και να αποφυλακιστούν τώρα όλοι οι συλληφθέντες

Να καταργηθεί ο αντιτρομοκρατικός νόμος

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

This entry was posted on Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008 at 03:30 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker