ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...



06.12.08... Ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονείται εν ψυχρώ από μπάτσο στα Εξάρχεια. Αμέσως σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας ξεσπούν γενικευμένες συγκρούσεις που ‘χουν στόχο κατά κύριο λόγο σύμβολα του κεφαλαίου και της κρατικής εξουσίας. Είναι φανερό πως με αφορμή αυτή τη δολοφονία, εκδηλώνεται (απέναντι σ’ αυτό το σύστημα) μια κοινωνική οργή και αμφισβήτηση η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα (και όχι μόνο στην Ελλάδα αφού η φλόγα της εξέγερσης εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη και όλο τον κόσμο).



Το σύμφωνο κοινωνικής ειρήνης έσπασε...



* Γιατί καθημερινά επιτίθενται σε κάθε πτυχή της ζωής μας βάζοντας μας να δουλεύουμε μέχρι να πεθάνουμε (ως τα 65 ή τα 67 χρόνια) επιδεινώνοντας μια ούτως ή άλλως μίζερη επιβίωση σ’ ένα σύστημα που είμαστε αναγκασμένοι να πουλάμε την εργατική μας δύναμη προκειμένου να επιβιώσουμε κινδυνεύοντας ανά πάσα στιγμή να σκοτωθούμε από κάποιο εργατικό «ατύχημα».
* Γιατί διέλυσαν κάθε ψήγμα κοινωνικής ασφάλισης κλέβοντας τα ίδια μας τα λεφτά από τα ταμεία, χαρίζοντας παράλληλα 28 δις ευρώ στις τράπεζες για να στηρίξουν την οικονομία των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων που βρίσκεται σε κρίση. Εξασφαλίζοντας παράλληλα την ατιμωρησία-ασυλία για τον εαυτό τους στα κάθε είδους σκάνδαλα (βατοπέδια, siemens, ομόλογα και δεν συμμαζεύεται) συμπεριφερόμενοι σαν να απευθύνονται σε δούλους. Όλα αυτά όμως είναι απόρροια του ενός και μεγάλου σκανδάλου, της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, του καπιταλισμού.
* Γιατί στα σχολεία εντείνουν τους κοινωνικούς αποκλεισμούς φτιάχνοντας σχολεία-εξεταστικά κέντρα-κάτεργα που μας κλέβουν την ζωή, προωθώντας τον ανταγωνισμό και την υποταγή, κατασκευάζοντας τους αυριανούς πειθαρχημένους εργάτες και υποταγμένους υπηκόους, τους αυριανούς δούλους. Γιατί όλο και περισσότεροι από αυτούς που έχουν περάσει σε μια σχολή βλέπουν (ή έστω υποπτεύονται) ότι το μέλλον τους είναι αβέβαιο.
* Γιατί γίνονται όλο και περισσότεροι αυτοί που από νωρίς πετάχτηκαν έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία χάρη στους ταξικούς φραγμούς που ολοένα και εντείνονται (βάση του 10 κτλ.)
* Γιατί στο βωμό του κέρδους, κράτος και κεφάλαιο συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο, καίγοντας και οικοπεδοποιώντας τα δάση, ψάχνοντας μετά για ασύμμετρες απειλές.
* Γιατί καραβιές προσφύγων καταλήγουν σε γκέτο σκλάβων ή σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (όπως αυτό που το κράτος θέλει να χτίσει στο Δρέπανο), χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, σε μια κατάσταση διαρκούς ομηρίας.
* Γιατί όποια διαμαρτυρία ξεφεύγει από τα όρια που θέτει η δημοκρατία τους, καταστέλλεται βίαια και με κάθε τρόπο από τους ένστολους φονιάδες.
* Γιατί καταδικάζονται όλο και περισσότεροι στην εξαθλίωση και τους πετούν στα μπουντρούμια που έχουν το θράσος να αποκαλούν σωφρονιστικά καταστήματα, δηλαδή στις φυλακές του απάνθρωπου εγκλεισμού και των βασανιστηρίων.



Όμως δείξαμε το τελευταίο διάστημα ότι όλο και περισσότεροι βγαίνουν στους δρόμους. Είτε φοιτητές, είτε μαθητές, είτε εργάτες, είτε μετανάστες, είτε δάσκαλοι, είτε φυλακισμένοι, είτε όσοι διεκδικούν δυναμικά ό,τι τους ανήκει. Αναπτύχθηκαν αγώνες που συκοφαντήθηκαν και έγινε προσπάθεια να κατασταλούν. Από το Σάββατο όμως αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν πάει χαμένο. Όλοι εμείς, που μας θεωρούσαν θεατές στην ίδια μας την εξαθλίωση, εμείς που φτύνουμε καθημερινά αίμα για μια αβέβαιη ζωή, βγήκαμε στους δρόμους της εξέγερσης. Στήσαμε οδοφράγματα, συγκρουστήκαμε ανυπότακτα και δημιουργήσαμε ρήξεις με την κατεστημένη τάξη. Τώρα είναι η ώρα αυτό να συνεχιστεί. Τώρα είναι η ώρα να μην ξαναγυρίσει κανείς στην παλιά καθημερινότητα.



Μας φοβούνται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μας φοβούνται γι’ αυτό μας συκοφαντούν, μας πνίγουν στα χημικά, μας συλλαμβάνουν. Γι’ αυτό επελαύνει η οργανωμένη προπαγάνδα των media τα οποία από την πρώτη στιγμή συκοφάντησαν και συνεχίζουν να συκοφαντούν αυτό τον αγώνα οργανώνοντας ένα όργιο λασπολογίας που θα ζήλευε ακόμα και ο Γκέμπελς (υπουργός προπαγάνδας των ναζί). Γι’ αυτό ρίχνουν και ένα από τα τελευταία τους χαρτιά, βγάζοντας στο δρόμο τους φονιάδες-παρακρατικούς. Γι’ αυτό μιλούν για τυφλή βία και κουκουλοφόρους. Γιατί όσοι βιώνουν το σήμερα, καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τυφλή βία η σπασμένη βιτρίνα από δεκαπεντάχρονους που τους έχουν πετσοκόψει τα όνειρα, δεν είναι τυφλή βία η απαλλοτρίωση αγαθών από κάποιους που δεν έχουν να φάνε, δεν είναι τυφλή βία να επιτίθεσαι σε δολοφόνους. Γι’ αυτό μιλούν για κουκουλοφόρους, για να συκοφαντούν όσους επιλέγουν, ως ελάχιστο μέσο αυτοπροστασίας να καλύψουν τα πρόσωπά τους απέναντι στην κρατική καταστολή και τους κάθε είδους ρουφιάνους. Και για να τελειώνουμε και με τους αστικούς μύθους ας αναλογιστούμε πως η μόνη βιτρίνα που έσπασε είναι αυτή της νομιμοφροσύνης και της υποταγής.



Όσοι τελικά έχουν χάσει κάθε εξουσία πάνω στη χρήση της ζωής τους γνωρίζουν πως το πέρασμα από την διαμαρτυρία στην εξέγερση είναι πάντα ανοιχτό. Μένει όλοι να πάρουμε θέση.



Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ



ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΕΡΓΙΕΣ -ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ



ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ



Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...



Όλοι στην πορεία Τρίτη 18:00 από το Παράρτημα



Όσοι θέλουν να συλλογικοποιήσουν τις αρνήσεις τους μπορούν να έρθουν στη συνέλευση της κατάληψης του Παραρτήματος κάθε μέρα στις 19:00.


συνέλευση κατάληψης Παραρτήματος

This entry was posted on Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008 at 05:27 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker