H εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από το οπλισμένο χέρι αστυνομικού στις 6 Δεκεμβρίου ήταν το τραγικό γεγονός που πυροδότησε την κοινωνική εξέγερση σε όλη την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση προσπαθώντας να αναχαιτίσει αυτό το τεράστιο κύμα διαμαρτυρίας σπεύδει να συκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις , να διαστρεβλώσει τον πολιτικό χαρακτήρα τους και εντείνει την κρατική καταστολή.

Στη Λάρισα ως αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής συλλαμβάνονται 25 νέοι και νέες, 19 από τους οποίους παραπέμπονται με βαρύτατο κατηγορητήριο που βασίζεται στον τρομονόμο. Είναι η πρώτη φορά που ο αντιτρομοκρατικός νόμος ενεργοποιείται ενάντια σε διαδηλωτές. Να σημειωθεί ότι 17 από τους συλληφθέντες είναι ανήλικοι μαθητές και μαθήτριες σχολείων της πόλης.

.Στις 28 Δεκεμβρίου πριν το ξεκίνημα της παράστασης Ραλλού στα βήματά σου , στην Πινακοθήκη Λάρισας, οι χορευτές έβγαλαν πανό επί σκηνής και έμειναν σιωπηλοί για μερικά λεπτά. Οι χορευτές του ελληνικού χοροδράματος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συλληφθέντες και διαμαρτύρονται ενάντια στο τρομονόμο.

Η ιστορία γράφεται στους δρόμους Κάτω ο τρομονόμος

This entry was posted on Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009 at 01:13 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker