Ενημέρωση για Λάρισα  

Posted by KIKO in

Σήμερα στην πόλη της Λάρισας συγκεντρώθηκαμε 100-150 αναρχικοί και αντιεξουσιαστές σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή κρατούμενο Βαγγέλη Πάλη που δικαζόταν για "στάση" και "απόπειρα απόδρασης".

Με μία γελοία αφορμή (τοποθέτηση ενός κάδου στον δρόμο και 1-2 σπρωξίματα), οι ένστολοι τραμπούκοι των ΜΑΤ επιτέθηκαν με μεγάλη βιαιότητα στους συγκεντρωμένους χτυπώντας και ποδοπατώντας κάποιους-ες από αυτούς-ες.(2 συντρόφισσες μεταφέρθηκαν αρκετά χτυπημένες στο νοσοκομείο).Στην συνέχεια και ενώ οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να ανασυγκροτηθούν μπροστά στο κτίριο της Ιατρικής τα ΜΑΤ επιτέθηκαν ξανά,αυτή τη φορά χωρίς καμμία αφορμή και χρησιμοποιώντας πιστόλια δακρυγόνων κυνήγησαν τον κόσμο και έκαναν προσαγωγές.Ένα κομμάτι των συγκεντρωμένων διασκορπίστηκε στην πόλη της Λάρισας και ένα άλλο κατέφυγε στον χώρο της ιατρικής σχολής.

Ωστόσο η επίδειξη πυγμής από το κράτος και τους λακέδες του δεν είχε τελειώσει σε αυτό το σημείο.Οι κατασταλτικές δυνάμεις περικύκλωσαν το χώρο της Ιατρικής και διεμύνησαν σε δικηγόρους πως θα φέρουν εισαγγελέα και θα γίνει άρση του ασύλου με μόνο προφανή λόγο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των συντρόφων που ήταν εκεί αλλά και των αντιστεκόμενων ευρύτερα ,σε συνέχεια του κλίματος κρατικής τρομοκρατίας που στοχοποιεί άμεσα το άσυλο, τους κατειλλημένους χώρους και τους εξεγερμένους συνολικά.
Η δηλωμένη άρνηση του Πρύτανη για άρση του ασύλου δεν εμπόδιζε τον εισαγγελέα και τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να απειλούν όσους βρίσκονταν στον χώρο της Ιατρικής με εισβολή.

Η εισβολή δεν πραγματοποιήθηκε και η κρατική τρομοκρατία δεν κατάφερε να αποτελέσει τον σκοπό της -να εκφοβίσει δηλαδή αγωνιστές- καθώς το ζήτημα και όλα τα ενδεχόμενα αντιμετωπίστηκαν συλλογικά.Ωστόσο ο εκβιασμός πέτυχε σε έν μέρει τον σκοπό του ο οποίος ήταν να μας "κρατήσει στην άμυνα" .
Παρά το γεγονός ότι δεχτήκαμε μία απρόκλητη επίθεση,είχαμε τραυματίες και συλληφθέντες η σκέψη μας και η κίνησή μας αναγκαστικά επικεντρώθηκε στο ζήτημα της επαπειλούμενης εισβολής και όχι σε πιθανές άμεσες κινήσεις είτε απάντησης για την απρόκλητη επίθεση είτε αλληλεγγύης στους συλληφθέντες.

Η νέα κρατική ιδεολογική και κατασταλτική επίθεση απέκτησε σήμερα στην Λάρισα την υλική της μορφή ,έκανε το πρώτο βήμα.
Στο χέρι μας είναι να αποτρέψουμε τα επόμενα.
Σε όλα τα μέτωπα που ανοίγει η αντιεξεγερτική επίθεσης ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!
ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1008506

This entry was posted on Τρίτη 24 Μαρτίου 2009 at 02:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker