Κάψατε τα δάση μας

Κάψατε τα σπίτια μας

Κάψατε τις περιοχές που μεγαλώσαμε

Γιατί η διαδρομή της Ιόνιας Οδού "οριοθετεί" τις πυρκαγιές στην Ηλεία;

Γιατί τις πυρκαγιές στην Αττική "οριοθετεί" η προέκτασή και οι νέοι σταθμοί του Προαστιακού Σιδηρόδρομου όπου από το Μαρκόπουλο προς το Λαύριο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους σταθμούς Καλυβιών, Κουβαρά - Πέττα, Κερατέας, Θορικού, Λαυρίου; (Δηλαδή σε περιοχές της Αττικής που έπιασαν φωτιά φέτος)

Γιατί στον Υμηττό που κάηκε φέτος εκτός από τις διεκδικήσεις δασικών εκτάσεων από την εκκλησία και τους ιδιώτες, πρόκειται να κατασκευαστεί και η περιφερειακή Υμηττού;

Είναι φανερό ότι οι πυρκαγιές συνδέονται σε ένα βαθμό με τις αλλαγές της χρήσης της γης και με τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται με αυτές τις αλλαγές. Τα αναπτυξιακά σχέδια δεν καταστρέφουν μόνο το περιβάλλον, αλλά την ίδια την δυνατότητα των κατοίκων να ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Θα ξανακάνουμε την Ηλεία καλύτερη από ότι ήταν, υπόσχεται η κυβέρνηση και κατά κάποιο τρόπο λέει την αλήθεια. Μόνο που στην θέση των δασών με την τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας θα εμφανιστούν άλση που η μόνη τους ιδιότητα θα είναι να λειτουργούν ως ντεκόρ στους τουριστικούς οικισμούς (βλέπε νομοσχέδιο Σουφλιά) που θα πάρουν την θέση των χωρίων. Ενώ τα κλιματιστικά μηχανήματα θα αναλάβουν να αντικαταστήσουν το δροσερό αεράκι που προσφέρανε τα δάση σε ολόκληρη την περιοχή.

Στην Ολυμπία θα χτιστεί νέο υπερσύχρονο αθλητικό κέντρο.

Για αυτό την άφησαν να καεί;

Αυτό το σύγχρονο αθλητικό κέντρο το είχε ζητήσει ο Μίνωας Κυριακού αλλά η αρχαιολογική υπηρεσία είχε αρνηθεί.

Τώρα που κάηκε δεν θα υπάρχει πρόβλημα .

Δεν κάηκαν απλώς , υπάρχουν υπεύθυνοι γι’ αυτό

Με ονοματεπώνυμα και διευθύνσεις

Υπάρχουν συμφέροντα για όσα έγιναν

ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

This entry was posted on Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2007 at 21:36 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

1 σχόλια

καηκαμε κυριολεκτικα
ακομα κ τιμωριες να επελθουν
δυστυχως αυτο που εγινε για την ωρα ειναι ανεπανορθωτο
συμφωνω οτι πρεπει να λαβουμε μετρα
πρεπει !

3 Σεπτεμβρίου 2007 - 7:27 μ.μ.

Δημοσίευση σχολίου

eXTReMe Tracker